Informatii despre produsele optice Carl Zeiss

pagina anterioara

Stratul antireflex LotuTec al lentilelor

Efectul florii de lotus

Zeiss a imprumutat de la natura un principiu cat se poate de eficient: efectul florii de lotus. Cu alte cuvinte a reusit, cu ajutorul tehnologiei, sa imite ceea ce o floare de lotus reuseste in mod natural: sa reduca la maxim aderenta apei pentru ca aceasta sa se transforme in mici perle care se scurg. Stratul LotuTec se comporta ca un invelis protector pentru lentile si  face activitatile de curatire si intretinere foarte usoare. Aceasta tehnologie a fost aplicata de-a lungul timpului  la milioane de lentile.

Urmatoarele produse optice Zeiss cu LotuTec sunt disponibile:

Binoclurile Victory 56FL, Victory 32FL, 42FL, Victory RF cu calculator laser de distante.

Lunetele terestre Victory Diascope si ocularele dedicate.

Avantaje

Grasimea, apa si alte particule nedorite nu adera la suprafata lentilei

Curatarea lentilelor este foarte usoara

Contrastul imaginii este foarte ridicat.

Puterea de marire

In termeni simpli, puterea de marire e o masura care arata de cate ori mai aproape se poate vedea un obiect printr-un binoclu (sau luneta terestra) fata de cum se vede cu ochiul liber. In denumirile produselor, puterea de marire este data de primul numar pe care il cititi.

Ex. Binoclul Conquest 8x30T are puterea de marire 8x.

Campul vizual

Campul vizual este o caracteristica importanta a unui binoclu sau a unei lunete terestre. Acesta reprezinta latimea reala a imaginii care se vede prin luneta/binoclu de la o anumita distanta. Campul vizual este determinat de puterea de marire, de distanta focala a obiectivului si a ocularului.

Luminozitate geometrica

Luminozitate geometrica se calculeaza dupa o formula matematica. Ea este patratul diametrului pupilei la iesire.

Factorul Twilight

Este un indice care reda capacitatea unui binoclu sau a unei lunete de a avea rezultate multumitoare in conditii slabe de iluminare. Este echivalent cu radicalul produsului dintre puterea de marire si diametrul lentilei. Cu cat acest indice este mai ridicat cu atat imaginile sunt mai  bune.

Diametrul pupilei la iesire

Privind ocularul, pupila la iesire este imaginea luminoasa care se vede proiectata. Pupila dumneavoastra trebuie sa fie pozitionata exact in dreptul acestei proiectii pentru a beneficia de campul maxim pe care echipamentul dumneavoastra il poate oferi.

Diametrul pupilei unei persone mature este de maxim 7mm. De aceea diametrul pupilei la iesire trebuie sa fie mai mic sau egal cu 7mm.

 

inapoi la pagina anterioara