Astrograf CDK 12,5

pagina anterioara

Astrograful CDK 12,5 de la PlaneWave reprezinta o solutie noua pentru astrofotografie la standarde de calitate excelente, si la un pret mai mic decat al instrumentelor Ritchey-Chretien. Telescopul a fost proiectat sa exceleze la astrofotografie cu camere ccd de format larg si sa produca in acelasi timp imagini vizuale superbe. Designul CDK ofera o performanta la marginea campului vizual mai buna decat cea oferita de telescopele comerciale, precum si de designul Ritchey-Chretien des utilizat in observatoarele astronomice. Dimensiunile spot RMS la marginea unui cadru de 52mm sunt de 12 microni, ceea ce reprezinta marimea pixelilor multor camere ccd existente astazi. Imaginea produsa de telescopul CDK in planul focal pe un cerc de imagine cu diametrul de 52mm nu prezinta coma off-axis, nu prezinta astigmatism off-axis, iar campul este perfect plat. Acest lucru inseamna ca stelele vor fi punctiforme de la centrul campului vizual pana la margine. Designul CKD face ca limitele pentru alinierea optica a suprafetelor optice sa fie mai largi, colimarea devenind astfel mai usoara.

click pentru imagine mai mare

 

 

click pentru imagine mai mare

Pentru detalii privind telescopul CDK 12,5 puteti descarca brosura informativa planewave-cdk12,5 (in limba engleza, necesita Acrobat Reader instalat).

 

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

 

Disponibilitate: Termenul de livrare este cuprins intre 1 luna si 4 luni, in functie de situatia stocurilor la producator. Pretul de vanzare nu include si cheltuielile de transport la domiciliul/sediul clientului (acestea vor fi facturate separat). La cerere putem asigura montarea telescopului pe montura dvs. / in observatorul dvs.

Sugestii pentru montarea telescopului CDK 12,5: Intrucat telescopul CDK12,5 este un instrument mare si greu recomandam instalarea acestuia pe monturile 10 Micron - GM 2000, Paramount ME2, Celestron CGE PRO sau altele din aceasta clasa.

Caracteristici

Sistem  
Apertura 12,5" (315mm)
Distanta focala 2541mm
Raportul focal f/8
Obstructie centrala 39% (din diametru)
Back focus

 

10,445" de la suprafata de montare a focalizatorului

7,2" cu focalizatorul retras inauntru

Greutate 20,86 kg
Lungimea tubului optic 31" (78cm)
Tub optic fibra de carbon
Performanta optica 5 microni rms la 15,6mm off-axis si 12 microni la 26mm off-axis, calculate la lungimile de unda de 430nm, 585nm si 730nm
   
Oglinda principala  
Diametrul 13" (330mm)
Apertura 12.5" (315mm)
Raport focal f/8
Aliniere colimata cu laser si fixata permanent
Material Pyrex
Forma elipsoid prolat
Coating Straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
   
Oglinda secundara  
Diametrul 4,65" (118mm)
Material Pyrex
Forma sferica
Coating Straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
   
Grupul de lentile  
Diametrul 70mm
Numarul lentilelor 2
Coating straturi antireflex broadband (reflectivitate mai mica de 0,5% pe suprafata de la 400nm la 700nm)
   
Caracteristici standard  
Tub in fibra de carbon minimizeaza expansiunea termica ce cauzeaza schimbarea focalizarii odata cu schimbarea temperaturii
Conexiune de expansiune pentru placa de montare Permite expansiunea datorata diferentelor de temperatura dintre aluminiu si fibra de carbon
Placa de montare Telescopul vine cu unul dintre urmatoarele designuri de placa de montare: bara masiva PlaneWave sau bara de montare VP compatibila cu placa Versa de la Software Bisque. Ambele utilizeaza conexiunea de expansiune.
Focalizator 2,75" Hedrick Focalizator masiv si precis, fara alunecare. Tubul focalizatorului se deplaseaza pe 5 rulmenti pe o traiectorie data de un surub de directionare astfel ca nu exista sansa sa alunece datorita greutatii accesoriilor. Accepta indicator cu cadran sau un kit EFA pentru controlul anumitor accesorii electronice. Lungimea cursei focalizatorului este de 1,3".
Ventilatoare de racire Trei ventilatoare sufla aer filtrat pe spatele oglinzii principale pentru a ajuta la aclimatizarea rapida la temperatura mediului ambiant. Ventilatoarele sunt controlate printr-un buton aflat pe tubul optic sau pot fi controlate printr-un calculator daca se utilizeaza kitul EFA.
Dimensiuni ambalat 41"X23"X31", 74 kg

inapoi la pagina anterioara