Astrograf CDK 14

pagina anterioara

PlaneWave Instruments CDK 14 este un astrograf de 14 inch cu un raport focal f/7.2. CDK 14 acopera un camp vizual de 70mm fara curbura de camp, coma off-axis sau astigmatism! CDK 14 este un instrument usor, cu design truss din fibra de carbon, cantarind sub 23 kg. Dispune de 3 ventilatoare de racire care sufla aerul in partea anterioara a telescopului. Designul optic al lui CDK14 reprezinta o solutie inovativa pentru realizarea de astrofotografie la cele mai inalte standarde, la un pret accesibil.

click pentru imagine mai mare

 

Telescopul a fost proiectat sa exceleze la astrofotografie cu camere ccd de format larg si sa produca in acelasi timp imagini vizuale superbe. Designul CDK ofera o performanta la marginea campului vizual mai buna decat cea oferita de telescopele comerciale, precum si de designul Ritchey-Chretien des utilizat in observatoarele astronomice. Design-ul fara compromisuri este unic, asigura o colimare foarte usoara si garanteaza cele cea mai buna performanta optica.

 

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Disponibilitate: Termenul de livrare este cuprins intre 1 luna si 4 luni, in functie de situatia stocurilor la producator. Pretul de vanzare nu include si cheltuielile de transport la domiciliul/sediul clientului (acestea vor fi facturate separat). La cerere putem asigura montarea telescopului in observatorul dvs.

Sugestii pentru montarea telescopului CDK 14: Intrucat telescopul CDK 14 este un instrument mare si greu recomandam instalarea acestuia pe monturile 10 Micron - GM 2000, Paramount ME2, Celestron CGE PRO sau altele din aceasta clasa.

Caracteristici

Design Truss fibra de carbon  

Design-ul deschis truss cu cadru din fibra de carbon minimizeaza expansiunea termica, cea care cauzeaza schimbari ale focosului. In plus, ofera o structura rigida si usoara.

Deflectoare printate 3D  

PlaneWave foloseste tehnologia de printare 3D pentru a produce tuburi deflectoare usoare. Imprimantele 3D adauga succesiv straturi de material pentru a construi un sistem deflector precis care minimizeaza vignetarea si maximizeaza contrastul

Conexiune de expansiune pentru placa de montare

Permite expansiunea datorata diferentelor de temperatura dintre aluminiu si fibra de carbon.  Aceste conexiuni de expansiune permit partilor de aluminiu ale placii de montare in coada de randunica sa se dilate sau sa se contracte fara a actiona asupra truss-ului din fibra de carbon.

Ventilatoare de racire  

Trei ventilatoare de racire sufla aer in partea anterioara a telescopului. Datorita unor nervuri care dirijeaza curentul de aer se asigura o distribuire uniforma a racirii ajungandu-se rapid la un echilibru terminc. Ventilatoarele sunt controlate cu programul PWI PC  cu kitul optional Electronic Focus Accesory.

Delta-T Ready  

Pentru a preveni depunerea de roua, CDK14 este prevazut cu tampoane de incalzire din poliamida si senzori de temperatura care pot fi controlate cu telecomanda Delta-T optionala.

   
Sistem optic
Design optic CDK
Apertura 14" (356mm)
Distanta focala 2563mm
Raportul focal f/7.2
Obstructie centrala 23.5% (din suprafata), 48.5% (din diametru)
Back focus 282mm de la suprafata de montare a focalizatorului
Greutate 22kg
Lungimea tubului optic 889mm
Partea superioara truss din fibra de carbon
Partea inferioara truss din fibra de carbon si invelis usor
Performanta optica 3.1 microni rms la 13mm off-axis si 6.0 microni la 35mm off-axis, calculate la lungimile de unda de 400nm, 550nm si 800nm - vezi diagrama
Oglinda principala
Diametrul 14.1 inch (358mm)
Apertura 14 inch (355.6mm)
Raport focal f/3.26
Aliniere colimata cu laser si fixata permanent
Material botosilicat calit
Forma elipsoid prolat
Coating Straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
Oglinda secundara
Diametrul 165mm
Material borosilicat calit
Forma sferica
Coating Straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
Grupul de lentile
Diametrul 90mm
Numarul lentilelor 2
Coating Straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
Grupul de lentile
Diametrul 95mm
Numar de lentile 2
Coating broadband AR (mai putin de 0.5 lumina reflectata intre 400nm si 700nm)

inapoi la pagina anterioara