Astrograf CDK 17

pagina anterioara

Astrograful CDK 17 este ultimul membru al familiei de astrografe PlaneWave. Acest instrument reprezinta o solutie noua pentru astrofotografie la standarde de calitate excelente, si la un pret mai mic decat al instrumentelor Ritchey-Chretien. Telescopul a fost proiectat sa exceleze la astrofotografie cu camere ccd de format larg si sa produca in acelasi timp imagini vizuale superbe. Designul CDK ofera o performanta la marginea campului vizual mai buna decat cea oferita de telescopele comerciale, precum si de designul Ritchey-Chretien des utilizat in observatoarele astronomice.

click pentru imagine mai mare

 

 

click pentru imagine mai mare

 

Dimensiunile spot RMS la marginea unui cadru de 35mm raman mai mici de un pixel in cele mai multe camere ccd existente astazi. Imaginea produsa de telescopul CDK in planul focal pe un cerc de imagine cu diametrul de 52mm nu prezinta coma off-axis, nu prezinta astigmatism off-axis, iar campul este perfect plat. Acest lucru inseamna ca stelele vor fi punctiforme de la centrul campului vizual pana la margine. Designul CKD face ca limitele pentru alinierea optica a suprafetelor optice sa fie mai largi, colimarea devenind astfel mai usoara.

Pentru detalii privind telescopul CDK 17 puteti descarca brosura informativa planewave-cdk17 (in limba engleza, necesita Acrobat Reader instalat).

 

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Disponibilitate: Termenul de livrare este cuprins intre 1 luna si 4 luni, in functie de situatia stocurilor la producator. Pretul de vanzare nu include si cheltuielile de transport la domiciliul/sediul clientului (acestea vor fi facturate separat). La cerere putem asigura montarea telescopului in observatorul dvs.

Sugestii pentru montarea telescopului CDK 17: Intrucat telescopul CDK 17 este un instrument mare si greu recomandam instalarea acestuia pe monturile 10 Micron - GM 2000, 10 Micron - GM3000, Paramount ME2 sau altele din aceasta clasa.

Caracteristici

Sistem  
Apertura 17" (430mm)
Distanta focala 2939mm
Raportul focal f/6,8
Obstructie centrala 39% (din diametru)
Back focus

 

8,8" de la suprafata de montare a focalizatorului

5,8" cu focalizatorul retras inauntru

Greutate 42,65 kg
Lungimea tubului optic 47" (94cm)
Partea superioara truss din fibra de carbon
Partea inferioara truss din fibra de carbon si tub din fibra de carbon
Performanta optica 6,5 microni rms la 21mm off-axis si 9,6 microni la 26mm off-axis, calculate la lungimile de unda de 430nm, 585nm si 730nm
   
Oglinda principala  
Diametrul 17,75" (450mm)
Apertura 17" (430mm)
Raport focal f/2,6
Aliniere colimata cu laser si fixata permanent
Material Pyrex
Forma elipsoid prolat
Coating Straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
   
Oglinda secundara  
Diametrul 6,25" (158mm)
Material Pyrex
Forma sferica
Coating Straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
   
Grupul de lentile  
Diametrul 90mm
Numarul lentilelor 2
Coating straturi antireflex broadband (reflectivitate mai mica de 0,5% pe suprafata de la 400nm la 700nm)
   
Caracteristici standard  
Design truss fibra de carbon minimizeaza expansiunea termica ce cauzeaza schimbarea focalizarii odata cu schimbarea temperaturii
Tub inferior din fibra de carbon protejeaza oglinda principala de praf si lumina externa rebela
Conexiune de expansiune pentru placa de montare Permite expansiunea datorata diferentelor de temperatura dintre aluminiu si fibra de carbon
Placa de montare Telescopul vine cu unul dintre urmatoarele designuri de placa de montare: bara masiva PlaneWave sau bara de montare VP compatibila cu placa Versa de la Software Bisque. Ambele utilizeaza conexiunea de expansiune.
Focalizator 3,5" Hedrick Focalizator masiv si precis, fara alunecare. Tubul focalizatorului se deplaseaza pe 5 rulmenti pe o traiectorie data de un surub de directionare astfel ca nu exista sansa sa alunece datorita greutatii accesoriilor. Accepta indicator cu cadran sau un kit EFA pentru controlul anumitor accesorii electronice. Lungimea cursei focalizatorului este de 1,3".
Ventilatoare de racire Trei ventilatoare sufla aer filtrat pe spatele oglinzii principale pentru a ajuta la aclimatizarea rapida la temperatura mediului ambiant. Ventilatoarele sunt controlate printr-un buton aflat pe tubul optic sau pot fi controlate printr-un calculator daca se utilizeaza kitul EFA.
Dimensiuni ambalat 45"X29"X33", 102 kg

inapoi la pagina anterioara