Astrograf CDK 20

pagina anterioara

Astrograful CDK20 este o solutie noua pentru astrofotografie la standarde de calitate excelente, si la un pret mai mic decat al instrumentelor Ritchey-Chretien. Telescopul a fost proiectat sa exceleze la astrofotografie cu camere ccd de format larg si sa produca in acelasi timp imagini vizuale superbe. Designul CDK ofera o performanta la marginea campului vizual mai buna decat cea oferita de telescopele comerciale, precum si de designul Ritchey-Chretien des utilizat in observatoarele astronomice. Dimensiunile spot RMS la marginea unui cadru de 35mm raman mai mici de un pixel in cele mai multe camere ccd existente astazi.

click pentru imagine mai mare

 

 

click pentru imagine mai mare

 

Imaginea produsa de telescopul CDK in planul focal pe un cerc de imagine cu diametrul de 42mm nu prezinta coma off-axis, nu prezinta astigmatism off-axis, iar campul este perfect plat. Acest lucru inseamna ca stelele vor fi punctiforme de la centrul campului vizual pana la margine. Designul CKD face ca limitele pentru alinierea optica a suprafetelor optice sa fie mai largi, colimarea devenind astfel mai usoara.

Pentru detalii privind telescopul CDK20 puteti descarca brosura informativa planewave-cdk20 (in limba engleza, necesita Acrobat Reader instalat).

 

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Disponibilitate: Termenul de livrare este cuprins intre 1 luna si 4 luni, in functie de situatia stocurilor la producator. Pretul de vanzare nu include si cheltuielile de transport la domiciliul/sediul clientului (acestea vor fi facturate separat). La cerere putem asigura montarea telescopului in observatorul dvs.

Sugestii pentru montarea telescopului CDK 20: Intrucat telescopul CDK20 este un instrument mare si greu recomandam instalarea acestuia pe monturile 10 Micron - GM4000 sau GM4000 HPS.

Caracteristici

Sistem  
Apertura 20" (0,51m)
Distanta focala 3454mm
Raportul focal f/6,8
Obstructie centrala 39% (din diametru)
Back focus

 

8,9" de la suprafata de montare a focalizatorului

5,81" cu focalizatorul retras inauntru

Greutate 64 kg
Lungimea tubului optic 47" (119cm)
Partea superioara truss din fibra de carbon
Partea inferioara truss din fibra de carbon si tub din fibra de carbon
   
Oglinda principala  
Diametrul 20,5"
Apertura 20" (0,51m)
Raport focal f/3
Aliniere colimata cu laser si fixata permanent
Material Pyrex
Forma elipsoid prolat
Coating Straturi reflective multiple XLT (Celestron)
   
Oglinda secundara  
Diametrul 7,5" (190mm)
Material Pyrex
Forma sferica
Coating Straturi reflective multiple XLT (Celestron)
   
Grupul de lentile  
Diametrul 90mm
Numarul lentilelor 2
Coating Starbright XLT (Celestron)
   
Caracteristici standard  
Design truss fibra de carbon

minimizeaza expansiunea termica ce cauzeaza schimbarea focalizarii odata cu schimbarea temperaturii

Tub inferior din fibra de carbon

protejeaza oglinda principala de praf si lumina externa rebela

Conexiune de expansiune pentru placa de montare

Permite expansiunea datorata diferentelor de temperatura dintre aluminiu si fibra de carbon

Placa de montare

CDK20 vine cu unul dintre urmatoarele designuri de placa de montare: bara masiva PlaneWave sau bara de montare VP compatibila cu placa Versa de la Software Bisque. Ambele utilizeaza conexiunea de expansiune.

Focalizator 3,5" Hedrick

Focalizator masiv si precis, fara alunecare. Tubul focalizatorului se deplaseaza pe 5 rulmenti pe o traiectorie data de un surub de directionare astfel ca nu exista sansa sa alunece datorita greutatii accesoriilor. Accepta indicator cu cadran sau un kit EFA pentru controlul anumitor accesorii electronice. Lungimea cursei focalizatorului este de 1".

Ventilatoare de racire

Trei ventilatoare sufla aer filtrat pe spatele oglinzii principale pentru a ajuta la aclimatizarea rapida la temperatura mediului ambiant. Ventilatoarele sunt controlate printr-un buton aflat pe tubul optic sau pot fi controlate printr-un calculator daca se utilizeaza kitul EFA.

Dimensiuni ambalat 59"X32"X36", 133 kg

 

 

inapoi la pagina anterioara