Astrograf CDK 700

pagina anterioara

Astrograful CDK 700 are o apertura de 70cm si este un sistem profesional complet de telescop si montura altazimutala robotica gata pentru instalare in observatoare astronomice. Designul optic de telescop inventat de fondatorii PlaneWave este instalat pe o montura altazimutala noua, revolutionara si ea, ce reprezinta un nou standard pentru telescoape mici de observator.

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

 

Caracteristici esentiale:

- stelele sunt puncte de lumina pe un cerc in planul focal cu un diametru de 70mm;

- doua focare Naysmith;

- motoare cu antrenare directa (direct drive) pe ambele axe;

- encodere de inalta rezolutie pe ambele axe;

- zero backlash;

- zero erori periodice;

- soft de modelare a orientarii PointXP inclus;

- derotator de camp inclus;

- sistem de motoare puternice, fin, precis, fara zgomot

 

Montura altazimutala

 

O montura altazimutala este mult mai stabila decat o montura ecuatoriala intrucat nu necesita echilibrarea telescopului cu contragreutati. Masa necesara pentru a face o montura altazimutala mare stabila este mai mica. Nu necesita reechilibrari odata cu trecerea meridianului si nu exista limitari mecanice la trecerea meridianului. Montura altazimutala este mai intuitiva in utilizare si nu are nevoie de aliniere polara. Din aceste motive este montura utilizata pentru telescoapele astronomice mari.


Beneficiile focarului Naysmith

 

Focarul Naysmith se afla pe axa altitudinii astfel ca nu exista probleme de echilibru la atasarea de echipamente grele. Pentru a compensa rotatia campului, montura este dotata standard cu un derotator de camp.

 

Motoare cu antrenare directa si encodere

 

Motoarele cu antrenare directa elimina melcul si rotile dintate din mecanismul de antrenare a axelor (precum la majoritatea monturilor mici existente), astfel ca se elimina si backlashul si erorile periodice. Folosind encodere de inalta rezolutie pentru a transmite un feedback la motoarele cu antrenare directa, telescopul urmareste precis, fara erori periodice si fara backlash, iar montura este capabila sa compenseze efectele rafalelor de vant asupra urmaririi. Motoarele cu antrenare directa pot misca telescopul cu viteze foarte mari, utile pentru urmarirea satelitilor sau pentru reducerea timpului total necesar achizitiei cadrelor fotografice.

 

Design optic CDK

 

Telescopul CDK produce un camp vizual plan, lipsit de coma si astigmatism pe un cerc in planul focal de 70mm.  Acest lucru inseamna ca stelele vor fi punctiforme de la centrul campului vizual pana la margine, inclusiv cu camere ccd cu cipuri mari. Deoarece secundara este sferica, alinierea elementelor optice ale telescopului are limite de toleranta mai mari, astfel ca este mai simplu de realizat o colimare buna care sa asigure performante optime (spre deosebire de telescoapele Ritchey Chretien larg folosite in observatoare astronomice de toate marimile, care sunt extrem de sensibile la alinierea oglinzilor).

Performanta optica

Acest instrument reprezinta o solutie noua pentru astrofotografie la standarde de calitate excelente, si la un pret mai mic decat al instrumentelor Ritchey-Chretien. Telescopul a fost proiectat sa exceleze la astrofotografie cu camere ccd de format larg si sa produca in acelasi timp imagini vizuale superbe. Designul CDK ofera o performanta la marginea campului vizual mai buna decat cea oferita de telescopele comerciale, precum si de designul Ritchey-Chretien des utilizat in observatoarele astronomice. Dimensiunile spot RMS la marginea unui cadru de 35mm raman mai mici de un pixel in cele mai multe camere ccd existente astazi.

Aclimatizare

Telescopul CDK 700" are un sistem dual de racire si aclimatizare a oglinzii telescopului. Un sistem de ventilatoare sufla aer pe spatele oglinzii, precum la celelalte modele mai mici. Un sistem de ventilatoare montate pe laterala tubului sufla aer peste suprafata oglinzii pentru a grabi aclimatizarea si a mentine un strat de aer laminar deasupra acesteia. Cele doua sisteme de aclimatizare pot fi controlate separat prin comutatorii de pe tub sau prin intermediul sistemului optional de control electronic al focalizarii.

Pentru detalii privind telescopul CDK 700 puteti descarca brosura informativa planewave-cdk700 (in limba engleza, necesita Acrobat Reader instalat).

 

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Disponibilitate: Termenul de livrare este cuprins intre 1 luna si 4 luni, in functie de situatia stocurilor la producator. Pretul de vanzare nu include si cheltuielile de transport la domiciliul/sediul clientului, instalarea in observator, configurarea/modificarea softului telescopului pentru comunicarea cu alte softuri, precum si cursul de instructaj si asistenta necesara pentru utilizarea telescopului. Acestea sunt obligatorii si vor fi facturate separat.

Caracteristici

Sistem
Apertura 27,56" (700mm)
Distanta focala 4638mm
Raportul focal f/6,6
Obstructie centrala 42% (din diametru)
Back focus

 

305mm de la suprafata de montare a focalizatorului
Pozitia focarului Naysmith
Camp vizual in planul focal utilizabil 70mm
Camp vizual in planul focal iluminat complet 60mm
Scala imaginii 22 microni pe secunda de arc
Performanta optica 1,8 microni rms pe un camp de 25mm pe axa; 4,4 microni la 21mm off-axis; 6,8 microni la 35mm off-axis, calculate la lungimile de unda de 430nm, 585nm si 730nm

Diagrama spot

Partea superioara truss din fibra de carbon
Partea inferioara truss din fibra de carbon si tub din aluminiu
Dimensiuni 94,4" inaltime maxima; 47,5" inaltimea focalizatorului; 29" diametrul bazei
Oglinda principala
Diametrul exterior 714,38mm
Apertura 700mm
Raport focal f/6,6
Raza curburii 4115mm
Diametrul central 203mm
Aliniere colimata cu laser si fixata permanent
Material Pyrex sau Borosilicat
Grosimea la margine 2,25"
Forma elipsoid prolat
Coating straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
Celula fixare in 18 puncte
Oglinda secundara
Diametrul exterior 280mm
Diametrul optic 270mm
Material Borosilicat
Forma sferica
Raza curburii 2961mm
Coating Straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
Grosime 38,1mm
Fixare in 3 puncte cu RTV
Oglinda tertiara
Diametrul axei optice mari 152,4mm
Grosime 25mm
Montura
Tipul furca in U cu doua brate
Axa de rotatie in aximut Rulmet cu diametrul de 20"
Axa de rotatie in declinatie 2 rulmenti cu diametrul de 8,5"
Controlul miscarii
Controlul motorului controller motor brushless Sideral Technology 3 faze 24V AC; soft de modelare a monturii inclus
Motor in azimut Motor Direct Drive 3 Phase Axial-Flux Torque
Motor in altitudine Motor Direct Drive 3 Phase Axial-Flux Torque
Encodere in azimut si altitudine disc de 10" in azimut si declinatie cu banda cu encoder de inox pe toata circumferinta, cu 16 milioane de pasi pe revolutie, rezolutie 0,08 secunde de arc
Forta motorului aprox. 35 ft - lbs.
Electronica motorului Capabila sa controleze pana la 4 encodere de mare viteza, intrerupatoare de limita, intrerupatoare de parcare, controleaza 2 motoare aditionale pentru accesorii, 2 iesiri pentru frane, 16 intrari digitale si 2 intrari analogice
Software de control a telescopului SiTech Include soft de modelare a monturii PointXP scris de Dawe Rowe si software SiTech. Ambele sunt compatibile cu ASCOM
Caracteristici standard
Software PointXP de modelare include soft de modelare a monturii PointXP
Electronica de control SiTech controleaza miscarea telescopului, derotatorul de camp si focalizatorul
Focalizator focalizator cu apertura mare, heavy duty, poate sustine echipamente cu greutate mare, fara vignetare; este compatibil cu standardul ASCOM
Derotator de camp inclus
Ventilatoare de racire si senzori de temperatura inclusi pentru a raci si monitoriza temperatura opticii in timp real
Performana sistemului  
Acuratetea orientarii 10 secunde de arc cu PointXP
Precizia orientarii 2 secunde de arc
Acuratetea urmaririi 1 secunda de arc pe durata a 3 minute
Frecventa naturala a sistemului 10 Hz si peste
Acuratetea derotatorului de camp eroare 3 microni de la varf la varf la 35mm off-axis la o durata de urmarire de 1 ora (18 arcsec.)

 

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

 

inapoi la pagina anterioara