Prisma Herschel Lacerta

pagina anterioara

Prisma Herschel reprezinta un bun mijloc de a observa Soarele in lumina alba cu refractoare acromate sau apocromate. Prisma ofera o imagine cu un bun contrast, in deplina siguranta si la un pret accesibil.

Atunci cand folositi prisma Herschel nu mai este necesar sa folositi un filtru pentru obiectivul telescopului. Prisma deviaza mare parte din caldura si lumina Soarelui astfel incat doar un procent mic din lumina ajunge in ocular. Prisma Herschel include un filtru ND 3.0, dar un filtru aditional de polarizare (sau un filtru ND 0,6) este necesar pentru observatii vizuale confortabile. Folosind mai multe filtre neutre cu densitati diferite puteti ajusta luminozitatea imaginii. Pentru un contrast mai bun, va recomandam utilizarea filtrului Solar Continuum de la Baader Planetarium.

Daca doriti sa folositi prisma in pentru fotografie si considerati ca este necesar ca mai multa lumina sa ajunga la camera, indepartati filtrul polarizator si inlocuiti filtrul vizual ND 3.0 cu un filtru ND 1.8. Mai aveti nevoie si de un adaptor 1.25" pentru atasarea camerei la prisma.

Conectarea la telescop se poate face cu ajutorul filetului T2 sau folosind adaptoarele 1,25" sau 2" optionale.

Variante si preturi:

Prisma Lacerta 1 - cu unghi Brewster, include filete T2 pe ambele parti, fara alte adaptoare

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

Prisma Lacerta 1s - cu unghi Brewster, include filete T2 si adaptoare de 1.25" pe ambele parti, filtru ND3. Fereastra optica are 30mm.

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

Prisma Lacerta 2 - (2") cu unghi Brewster, filet M48 pentru telescop, filet M54 pentru ocular, fara niciun alt accesoriu. Fereastra optica are 48mm.

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

Prisma Lacerta 2s -  (2") cu cu unghi Brewster, adaptor 2" pentru telescop, adaptor rotativ 2" pentru ocular sau camera, filtru 2" ND3. Fereastra optica 48mm

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Disponibilitate: toate variantele sunt disponibile la comanda

Timp de livrare: 4-5 zile

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara